Jeg er så ensom i dag

Publisert: 5. May, 2016. Per Olav Asplund

ensom

Hei jeg heter Rapp,

«Han er så flink til å være hjemme alene,» sier eieren min. «Han er godt oppdratt, vet du,» fortsetter han overfor kollegaene på jobben.

Men han unnlater å fortelle hele sannheten; at jeg bare er godt dressert. For jeg har nemlig aldri vendt meg til å være alene i 8-9 timer hver dag, uke etter uke, måned etter måned. Så når folka mine smetter ut av døra klokken 08.00 hver morgen, så begynner ensomheten og utryggheten å snike seg inn på meg.

matskålEn dag, for eksempel, hadde de til og med glemt å fylle på matskålen min og å gi meg vann. Det er ikke ofte det skjer. Som regel skjer det når de er stressa eller uenige om noe og blir distrahert før de får somlet seg ut i bilen. På slike dager blir jeg så veldig tørst og sulten.

Men det verste er når de kommer hjem den samme dagen og sier: «Neimen Rapp da – har du spist opp all maten din og drukket opp ALT vannet ditt i dag?» Hva gir du meg?

Jeg har ofte tenkt på hva som kunne gjort meg mindre ensom. Det hadde vært om eierne mine hadde gått en langt tur med meg før de forsvant på jobben. Ja, såpass lang tur at jeg følte at de gjorde det for min skyld. Skjønner? Og da hadde jeg også vært litt mer sliten, slik at jeg roet meg ned og bare ventet til jeg hørte Toyotaen deres komme langt borte i veien. Ja, for jeg kan alle lydene på bilen til eierne mine (og naboenes sine også, for den sakens skyld.) Det er jo disse lydene jeg ligger og lytter etter hele dagen.

Altså, folkens: Glem aldri maten og vannet – og gå en laaaang tur med bikkja deres før dere går på jobben.

Det handler om et verdig liv også for oss bikkjene!

Hilsen Rapp

partner920