Nå er jeg på kennel

Publisert: 29. Apr, 2016. Per Olav Asplund

brudd

Hei, jeg er Vimsen.

Dette er en trist dag. Jeg har blitt satt på kennel, fordi eierne mine skal gå fra hverandre. Tror jeg, da. Jeg er så lei meg – de har kranglet om meg lenge.

Det begynte da vi skulle dra på ferie – og ingen kunne passe på meg mens eierne mine ferierte.

Petter sa: “Vet du, nå er jeg så lei av å måtte ta hensyn til den bikkja i alt vi foretar oss!” Og han fortsatte: “Vi må begynne å leve mer – bare du og jeg!”

“Hva er det du sier,” svarte Tove. “Vi må jo innrette livet vårt som om vi eier en hund,” forsatte hun. (Akkurat den replikken likte selvsagt jeg. 1-0 til Tove).

sm“Jeg har aldri bedt om, eller ønsket å få leve med en hund. Det var jo noe du brakte med deg inn i forholdet!” mumlet Petter. “Den tar jo opp hele livet vårt,” utbrøt han videre. Tove begynte å gråte. “Og det kommer du med nå, nå som vi har levd sammen i 14 måneder,” hulket hun. (Åååå, jeg synes så synd på Tove.)

“La meg være ærlig – jeg har egentlig aldri ønsket å ha en hund. Og nå vet jeg at dette ikke passer for meg,” brøt det ut av Petter. “Jeg har bestemt meg. Det får bli bikkja eller meg,” fortsatte han.

Tove var helt fortvilet. “Jeg har følt det på meg at du egentlig ikke liker bikkjer. Men jeg trodde dette skulle gå seg til, og at du skulle begynne å like Vimsen,” ytret hun indignert. “Du vet vel at han har vært en del av livet mitt i over 7 år,” la hun til. “Jeg nekter å skille meg med bikkja nå!”

Og sånn bølget samtalen frem og tilbake mellom dem i flere timer. Til slutt ble de enige om å sette meg på kennel mens de tenkte seg om litt. De skal ta en beslutning når de kom tilbake fra ferien.

Nå er jeg så redd for hva som kommer til å skje. Hva vil Tove og Petter gjøre? Hvorfor må Tove velge mellom meg og Petter?

Jeg er fortvilet. Hva synes dere?

 

partner920